Makreel salade

Makreel salade

Smulweb imageSmulweb

Een frisse makreelsalade met appel, augurk en ui. De salade is gemakkelijk te maken en staat zo op tafel. Voeg een citroen-yoghurt dressing toe aan de salade en geniet van dit heerlijke gerecht.

15 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Makreel salade op tafel.

  1. Maak de makreel schoon, verwijder huid en graatjes. Versnipper de ui en voeg het bij de vis in een schaal. Hak met een grof mes een handje peterselie en bieslook fijn en voeg dit toe aan de vis. Snijd een grote augurk in kleine stukjes en voeg dit toe aan de vis. Was de appel, schil het en snijd het in kleine stukjes en voeg ook dit toe aan de vis. Geheel goed door elkaar scheppen.
  2. Maak een dressing in een apart schaaltje van twee eetlepels dikke yoghurt (Grieks of Bulgaars) en een eetlepel mayonaise. Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan de yoghurt. Goed mengen en op smaak brengen met chilivlokken uit de molen (of gewoon peper(korrels) uit de molen). Voeg eventueel nog wat zout toe, maar proef eerst want de vis heeft ook al een zoutige smaak.
  3. Schep de dressing door het vismengsel. Blijf tussendoor proeven en breng op smaak met meer peper of yoghurt naar wens. De salade is klaar om te serveren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade