Spinazietaart

Spinazietaart

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke spinazietaart zit boordevol smaken. Een luchtig deeg gevuld met een mix van spinazie, zalm, pijnboompitten en walnoten, afgemaakt met een knapperige korst. Onweerstaanbaar lekker bij de borrel of als lunch.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Spinazie uit de diepvries
  • 10 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Spinazietaart op tafel.

  1. Smelt 75 g boter. Doe in een kom en meng met de bloem, een eetlepel olijfolie en een theelepel zout. Voeg 100 ml lauwwarm water toe en kneed in 5 minuten tot een soepel deeg.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit in een hapjespan de olijfolie en fruit een kleingesneden ui met fijngehakte knoflook. Voeg dan de spinazie toe en bak dit even mee. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
  3. Rol tweederde van het deeg uit tot een ronde lap op een met bloem bestoven werkblad en bekleed hiermee de springvorm (gebruik eventueel nog bakpapier).
  4. Meng in een aparte kom twee eieren met kaas, een handvol fijngehakte peterselie en peper uit de molen. Snijd de zalmfilet in snippers en voeg dit toe aan het eimengsel. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten en hak de walnoten grof. Voeg pijnboompitten en walnoten toe aan de spinazie. Voeg nu het eimengsel toe aan de spinazie en meng alles goed door elkaar.
  5. Verdeel het spinaziemengsel over de springvorm. Rol de rest van het deeg uit tot een ronde lap en leg deze bovenop de taart. Prik hier en daar met een vork gaatjes in het deeg. Smelt de overgebleven boter en bestrijk hiermee het deeg.
  6. Bak de taart in ca. 50 minuten in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Hartige taart spinazie