Gezonde en lekkere erwtensoep

Gezonde en lekkere erwtensoep

Smulweb imageSmulweb

Een lekker wintergerecht: erwtensoep. De snelkookpan zorgt ervoor dat de soep binnen een mum van tijd klaar is. Voeg laurier, groenten, spliterwten en spek toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveren maar met roggebrood en katenspek.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gezonde en lekkere erwtensoep op tafel.

  1. Schil voor de erwtensoep de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de wortel en snijd in stukjes. Snijd de prei in ringen en was ze onder de kraan. Hak de bladselderij fijn.
  2. Giet 1,5 liter water in de snelkookpan en voeg het spek, laurier, groenten en spliterwten toe. Sluit het deksel van de pan en breng de soep op stand 2 (de hoogste druk) aan de kook. Draai het vuur zacht zodra de pan onder druk staat en laat 15 minuten koken.
  3. Snijd ondertussen de worst in plakjes.
  4. Laat de druk via het drukventiel uit de pan ontsnappen. Roer de worst door de soep en sluit de deksel. Laat de soep nog 5 minuten staan zodat de worst kan wellen en opwarmen.
  5. Breng de erwtensoep op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep in kommen en bestrooi met de resterende bladpeterselie.
  6. Serveertip: lekker met roggebrood en katenspek.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep