- 0.5 Knolselderij
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gezonde en lekkere erwtensoep op tafel.
- Schil voor de erwtensoep de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de wortel en snijd in stukjes. Snijd de prei in ringen en was ze onder de kraan. Hak de bladselderij fijn.
- Giet 1,5 liter water in de snelkookpan en voeg het spek, laurier, groenten en spliterwten toe. Sluit het deksel van de pan en breng de soep op stand 2 (de hoogste druk) aan de kook. Draai het vuur zacht zodra de pan onder druk staat en laat 15 minuten koken.
- Snijd ondertussen de worst in plakjes.
- Laat de druk via het drukventiel uit de pan ontsnappen. Roer de worst door de soep en sluit de deksel. Laat de soep nog 5 minuten staan zodat de worst kan wellen en opwarmen.
- Breng de erwtensoep op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep in kommen en bestrooi met de resterende bladpeterselie.
- Serveertip: lekker met roggebrood en katenspek.