Chocolademousse-cheesecake uit de snelkookpan

Chocolademousse-cheesecake uit de snelkookpan

Smulweb imageSmulweb

Deze cheesecake uit de snelkookpan is een garantie voor succes. Smelt de chocolade en roer deze door de roomkaas heen. De taartbodem bestaat uit koekkruim en kaneel. Bak en geniet!

60 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 350 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Chocolademousse-cheesecake uit de snelkookpan op tafel.

  1. Vet een taartvorm in die in de snelkookpan past. Meng koekkruim en kaneel en verdeel dit over de bodem van de vorm. Druk het zachtjes aan.
  2. Smelt chocolade en boter samen en zet apart. Klop in een keukenmachine of met een mixer de roomkaas glad. Voeg de chocolademix toe en roer goed door. Voeg room, vanille, suiker en eieren toe en meng goed. Zeef cacaopoeder over het beslag en mix op de laagste stand tot de cacao is opgenomen.
  3. Verdeel het beslag over de koekbodem. Dek de taart af met een stuk vetvrij papier en bedek de hele vorm met aluminiumfolie.
  4. Voeg water toe aan de snelkookpan en zet de cakevorm op het rooster. Sluit de pan af en zet op de hoogste stand. Zet het vuur lager om de druk te stabiliseren en laat 40-45 minuten koken. Haal de pan van het vuur en laat de druk ontsnappen.
  5. Haal de cake uit de pan en laat hem afkoelen. Haal de cake uit de vorm en laat nog 8 uur in de koelkast staan voordat je hem serveert.
eet smakelijk