Heerlijke luchtige italiaanse amandelcake met limoncello

Heerlijke luchtige italiaanse amandelcake met limoncello

Smulweb imageSmulweb

Laat je verrassen door deze Italiaanse amandelcake met een vleugje limoncello. Luchtig en vol van smaak. Perfect voor bij de koffie of thee. Het proberen waard!

45 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 ml Limoncello

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Heerlijke luchtige italiaanse amandelcake met limoncello op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 160° graden. Vet de cakevorm in en bestrooi met wat bloem of paneermeel.
  2. Doe het amandelmeel in een kom. Voeg de eieren bij de amandelen en laat de mixer nog twee minuten draaien tot de eieren goed losgeklopt zijn.
  3. Voeg nu suiker, zachte boter, zelfrijzend bakmeel of cakemix, citroenschil en limoncello toe. Klop goed door tot er een vloeibaar glad deeg ontstaat.
  4. Doe het deeg in een goed ingevette en met bloem bestoven cakeblik van 20 cm. Bak de cake gaar in de voorverwarmde oven in ongeveer 50 tot 60 minuten.
  5. Prik er even in met een satéprikker. Blijft er niets aan hangen dan is de cake klaar.
  6. Laat de cake afkoelen en bestrooi eventueel met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake