- 50 ml Limoncello
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Heerlijke luchtige italiaanse amandelcake met limoncello op tafel.
- Verwarm de oven voor op 160° graden. Vet de cakevorm in en bestrooi met wat bloem of paneermeel.
- Doe het amandelmeel in een kom. Voeg de eieren bij de amandelen en laat de mixer nog twee minuten draaien tot de eieren goed losgeklopt zijn.
- Voeg nu suiker, zachte boter, zelfrijzend bakmeel of cakemix, citroenschil en limoncello toe. Klop goed door tot er een vloeibaar glad deeg ontstaat.
- Doe het deeg in een goed ingevette en met bloem bestoven cakeblik van 20 cm. Bak de cake gaar in de voorverwarmde oven in ongeveer 50 tot 60 minuten.
- Prik er even in met een satéprikker. Blijft er niets aan hangen dan is de cake klaar.
- Laat de cake afkoelen en bestrooi eventueel met poedersuiker.