Verrukkelijke pittige risotto met knoflook garnalen en spaanse peper

Verrukkelijke pittige risotto met knoflook garnalen en spaanse peper

Smulweb imageSmulweb

Deze verrukkelijke pittige risotto met knoflookgarnalen en Spaanse peper is een ware smaaksensatie. De rijst is perfect bereid in bouillon en wijn waardoor de smaak lekker vol is. Combineer dit met rozige garnalen en wat peterselie en je hebt een heerlijk gerecht. Afmaken met Parmezaanse kaas of Pecorino en smullen maar!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Verrukkelijke pittige risotto met knoflook garnalen en spaanse peper op tafel.

  1. Verwarm olie in een pan. Bak sjalotsnippers, Spaanse peper en knoflook glazig in de pan.
  2. Voeg kurkuma toe en bak deze al roerend mee gedurende 1 minuut tot het gaat geuren.
  3. Voeg garnalen toe en bak ze al omscheppend mee tot ze gaan kleuren. Bestrooi met versgemalen peper en zeezout.
  4. Haal de garnalen uit de pan en zet apart. Voeg nu de rijst toe en bak al omscheppend tot alle korrels glanzen en iets van de olie hebben gekregen.
  5. Voeg witte wijn toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de rijst sudderen tot de wijn helemaal is verdwenen.
  6. Voeg beetje bij beetje warme bouillon toe, steeds als de vorige hoeveelheid is opgenomen door de rijst. Blijf regelmatig roeren.
  7. Na ongeveer 20 minuten is de risotto klaar. Mocht de rijst te droog worden, voeg dan meer bouillon toe. De risotto moet vochtig blijven.
  8. Voeg als de risotto gaar is de garnalen en fijngesneden peterselie toe.
  9. Serveer met vers geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Groente Risotto met garnalen