Sop buntut dua - gekruide ossenstaartsoep met prei en aardappels

Sop buntut dua - gekruide ossenstaartsoep met prei en aardappels

Smulweb imageSmulweb

Proef Indonesië met onze Sop Buntut Dua: gekruide ossenstaartsoep met prei, aardappels, bumbu en bawang goreng. Een heerlijke en authentieke smaakbeleving!

120 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 750 g Ossenstaart
  • 2500 ml Water
  • 3 kemirienoten

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Sop buntut dua - gekruide ossenstaartsoep met prei en aardappels op tafel.

  1. Snijd de ossenstaart in stukken.
  2. Zet het op met water, bouillonblokjes en de hele kemirinoten en trek hiervan in ca. 3 uur op laag vuur een bouillon.
  3. Was de prei en snijd deze in ringen, was de selderij en snijd het heel fijn.
  4. Schil de aardappels en snijd ze in stukken, pers de knoflook.
  5. Voeg deze bij de bouillon en laat het geheel nog eens 30 min. sudderen.
  6. De stukken aardappel mogen niet uit elkaar vallen.
  7. Kruid het geheel naar smaak met de bumbu.
  8. Verwijder voor het opdienen de kemirinoten en bestrooi de soep met de bawang goreng.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Groente Prei