Rundvlees met gember en sinaasappel

Rundvlees met gember en sinaasappel

Smulweb imageSmulweb

De combinatie van gember en sinaasappel zorgt er bij dit rundvleesgerecht voor dat de smaakpapillen geprikkeld worden. Naar wens langer laten sudderen, zodat het vlees helemaal uit elkaar valt. Serveer met spinazie, taugé en koriander.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 ml Sinaasappelsap
  • 7.5 g Koriander

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Rundvlees met gember en sinaasappel op tafel.

  1. Braad het vlees met zout en peper bruin. Haal het vlees uit de pan en bewaar het even op een bord.
  2. Bak de uien met de gember in de pan (doe er wat water bij als het dreigt aan te branden).
  3. Schenk de bouillon en het sinaasappelsap erbij.
  4. Doe het vlees weer terug in de pan en voeg het volgende toe: 5 kruidenpoeder, sojasaus, marmelade. Laat dit op een klein pitje minstens een uur pruttelen, liever nog wat langer.
  5. Roer de bosui door het vlees. Voeg de helft van de koriander toe.
  6. Verdeel de spinazie en de taugé over de kommen. Doe daar het vlees op met wat jus en bestrooi nog met een beetje koriander.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Fruit Sinaasappel