Het perfecte zachtgekookte eitje

Het perfecte zachtgekookte eitje

Smulweb imageSmulweb

Het zachtgekookte eitje, een traktatie om de dag te beginnen. Dit eitje is perfect. Of je nu het gele eierdooier er helemaal uit wil lepelen of een zachte dooier heeft de voorkeur, met dit recept heb je altijd succes.

10 min bereiden

ontbijt

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Het perfecte zachtgekookte eitje op tafel.

  1. Zet een pannetje met water op het vuur en breng aan de kook.
  2. Doorprik de eieren met een naald of eiprikker om te voorkomen dat ze openbarsten tijdens het koken.
  3. Zodra het water borrelt laat je er zachtjes de eieren in zakken.
  4. Wacht 4 à 5 minuten voor een zachtgekookt eitje. Heb je liever een hardgekookt exemplaar, wacht dan 8 à 10 minuten.
  5. Snijd een boterham in reepjes en dop ze in het eitje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei