Loempia gevuld met kip tandoori

Loempia gevuld met kip tandoori

Smulweb imageSmulweb

Loempia's gevuld met malse kip tandoori, Chinese kool, wortel, prei en taugé. Met een vleugje kerrie, komijn, en gemberpoeder. Serveer met gekruide gebakken rijst voor een overheerlijke maaltijd. Maak ze knackig klaar en geniet van de knapperige smaak.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Loempia gevuld met kip tandoori op tafel.

  1. Leg de kipfilet ongeveer 20 minuten in de vriezer, zodat je mooie dunne reepjes kunt snijden.
  2. Bestrooi de reepjes kipfilet met peper, zout, tandoorikruiden, sambal en maïzena en bak ze in een beetje olijfolie in een zeer hete koekenpan om en om gaar. Laat vervolgens afkoelen.
  3. Snij de Chinese kool, wortel en prei in dunne luciferreepjes en wok dit in een beetje olijfolie, samen met de geperste knoflook, een snufje kerriepoeder, een snufje komijnpoeder en een snufje gemberpoeder. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  4. Voeg aan het groentemengsel de taugé toe en breng dit op smaak met een beetje sesamolie en de fijngesneden, verse koriander. Laat het geheel afkoelen.
  5. Meng de gebakken reepjes kipfilet met het afgekoelde groentemengsel en vul hiermee de velletjes loempia.
  6. Besmeer de randjes van de loempiavellen met eidooier en vouw ze dicht. Druk de randjes goed aan.
  7. Frituur de loempia's op 190°C tot ze goudbruin en krokant zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte