Lente stoofpotje met kip en boerenmeisjes (paastip)

Lente stoofpotje met kip en boerenmeisjes (paastip)

Smulweb imageSmulweb

Dit lente stoofpotje met kip en boerenmeisjes is een perfect Paasgerecht! Bak de kippendij in olijfolie en roomboter met knoflook en uien. Voeg de boerenmeisjes, jam, kaneelstokje, azijn, brandewijn en bouillon toe. Laat het geheel 45 minuten zachtjes pruttelen en bind de saus indien nodig met maïzena. Voor een frisse touch, voeg fijngesneden munt toe.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 700 g Jumbo Biologisch Kippenvlees Kipdijlapjes kippendijen

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Lente stoofpotje met kip en boerenmeisjes (paastip) op tafel.

  1. Verhit olijfolie in een braadpan en voeg er een klont roomboter aan toe. Bak hierin het in stukjes gesneden kippendij vlees rondom bruin, bestrooi het met peper en zout.
  2. Voeg de fijngehakte knoflook en halve uienringen toe en fruit deze mee aan.
  3. Doe er dan de halve abrikozen (boerenmeisjes), jam, kaneelstokje en azijn (of Edik) bij en schep alles goed door elkaar.
  4. Voeg de brandewijn en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  5. Laat het even goed pruttelen en zet het vuur dan lager. Laat dit geheel ongeveer 45 minuten zachtjes pruttelen zodat het vlees zacht wordt en de saus indikt.
  6. Indien nodig kun je de saus nog een beetje binden met een maïzenapapje of allesbinder.
  7. Voor een frisse touch kun je vlak voor het serveren een handvol fijngesneden muntblaadjes door het stoofje scheppen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Gevogelte