- 700 g Jumbo Biologisch Kippenvlees Kipdijlapjes kippendijen
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Lente stoofpotje met kip en boerenmeisjes (paastip) op tafel.
- Verhit olijfolie in een braadpan en voeg er een klont roomboter aan toe. Bak hierin het in stukjes gesneden kippendij vlees rondom bruin, bestrooi het met peper en zout.
- Voeg de fijngehakte knoflook en halve uienringen toe en fruit deze mee aan.
- Doe er dan de halve abrikozen (boerenmeisjes), jam, kaneelstokje en azijn (of Edik) bij en schep alles goed door elkaar.
- Voeg de brandewijn en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat het even goed pruttelen en zet het vuur dan lager. Laat dit geheel ongeveer 45 minuten zachtjes pruttelen zodat het vlees zacht wordt en de saus indikt.
- Indien nodig kun je de saus nog een beetje binden met een maïzenapapje of allesbinder.
- Voor een frisse touch kun je vlak voor het serveren een handvol fijngesneden muntblaadjes door het stoofje scheppen.