Slaatje zonder sla

Slaatje zonder sla

Smulweb imageSmulweb

Een salade zonder sla, maar met venkel, bloemkool, appel, en knolselder. Met als dressing Chardonnay-azijn, sushi-azijn en yoghurt. Afgewerkt met geroosterde cashewnoten, pijnboompitten en bestrooid met bieslook.

25 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 60 g Mirin / Rijstwijn
  • 0.5 Knolselderij
  • 10 g Bieslook vers

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Slaatje zonder sla op tafel.

  1. Snijd de venkel met behulp van een mandoline in fijne schijfjes. Doe de Chardonnay-azijn in een mengkom. Voeg de sushi-azijn toe samen met een snufje peper en zout. Meng goed en marineer hierin de venkelschijfjes.
  2. Kook ondertussen de aardappelen gaar in gezouten water. Snijd de bloemkool in roosjes en spoel af onder koud stromend water. Spoel de radijsjes ook af en snijd in schijfjes.
  3. Rooster de cashewnoten en pijnboompitten goudbruin in een warme koekenpan. Giet de aardappelen af en snijd in vieren. Snijd de appel en knolselder in juliennes.
  4. Werk af: Overgiet de salade met de yoghurt en bestrooi met de gesnipperde bieslook.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Sla