Witte bonen in tomatensaus met gehakt

Witte bonen in tomatensaus met gehakt

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk, deze oer-Hollandse witte bonen in tomatensaus met gehaktballetjes. De gehaktballetjes hebben een heerlijke smaak en zijn lekker sappig. En de tomatensaus? Die is smaakvol en lekker kruidig.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Witte bonen in tomatensaus met gehakt op tafel.

  1. Verhit een klont boter in een kookpot en roerbak de ajuinsnippers glazig.
  2. Maak het gehakt, indien nodig, steviger met paneermeel, kruid met peper, zout en knoflook uit de knijper. Draai balletjes van het gehakt.
  3. Doe de gehaktballetjes bij de gebakken ajuin en bak aan beide kanten mooi bruin (de balletjes moeten niet uitgebakken worden). Schep de balletjes uit de kookpot en zet aan de kant.
  4. Giet de inhoud van 2 blikken tomaat in de kookpot, doe er de bleekselder bij en kruid met een verkruimeld groentebouillonblokje, bonenkruid en peper. Breng de tomatensaus aan de kook en laat verder op een zacht vuurtje 25 minuten sudderen.
  5. Voeg na 25 minuten de gehaktballetjes toe aan de tomatensaus en laat nog 20 minuten verder sudderen.
  6. Voeg pas op het laatst de witte bonen toe aan de tomatensaus. Laat nog even goed doorwarmen (niet te lang zodat de witte bonen niet te papperig worden).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bonen