Bretoense pannenkoeken met hesp en kaas

Bretoense pannenkoeken met hesp en kaas

Smulweb imageSmulweb

Bretoense pannenkoeken met een twist! Een deeg van boekweitmeel, tarwebloem en melk op smaak gebracht met vloeibare boter en zout. Het geheim? Een plakje ham en kaas op elke pannenkoek. Het resultaat? Een hartige, stevige pannenkoek om van te smullen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Vloeibare margarine
  • 50 g Vloeibare margarine
  • 250 g Jong Belegen Kaas 30+ Plakken

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Bretoense pannenkoeken met hesp en kaas op tafel.

  1. Doe het boekweitmeel en tarwebloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.
  2. Giet de vloeibare boter en zout in het kuiltje.
  3. Voeg beetje bij beetje melk toe terwijl je voortdurend roert vanuit het kuiltje naar de rand van de kom.
  4. Laat een klontje boter smelten in een braadpan, bij voorkeur met een antiaanbaklaag
  5. Giet 1 pollepel deeg in de pan en laat 1 minuut bakken. Draai de pannenkoek om, leg een sneetje ham en kaas op de pannenkoek en laat nog ongeveer 3 minuten bakken op een laag vuur.
  6. Rol de Bretoense pannenkoek op en dien deze onmiddellijk op.
  7. Herhaal dit proces tot je in totaal 12 pannenkoeken hebt gebakken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Kaas Pannenkoeken