- 60 ml HP the original saus
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Heerlijke vleesschotel op tafel.
- Snij de varkenslapjes in grote stukken.
- Roer de tomatenketchup, azijn, knoflook en alle sambal door elkaar. Doe hier het vlees in en zet minimaal 1 nacht in de marinade. Laat af en toe omscheppen.
- Voeg de gewelde nasikruiden toe aan het vlees en laat nog een paar uur staan.
- Snijd de ui klein.
- Laat het vlees uit de marinade uitlekken, maar vang wel de marinade op. Verhit olie en fruit de ui (niet bakken).
- Voeg het uitgelekte vlees toe aan de pan en bak dit lekker al omscheppend.
- Voeg de marinade toe aan de pan maar let er wel op dat het niet te vochtig wordt. Laat het vlees lekker gaar worden.
- Snijd de champignons in plakjes en voeg deze pas een uurtje voor je gaat eten toe aan het gerecht.
- Snijd de paprika, ui en bleekselderij in stukjes zoals je zelf lekker vindt. Bak deze groenten in olie tot beetgaar.
- Kook de rijst zoals je gewend bent. Voeg de gare groenten toe aan de rijst.
- Serveer het varkensvlees apart van de rijst en groenten.