Kritharaki met kip grieks smullen

Kritharaki met kip grieks smullen

Smulweb imageSmulweb

Kritharaki met kip, een heerlijk Grieks gerecht. De kip is gemarineerd in olijfolie met peper, zout, paprikapoeder en oregano, gebakken met uien en knoflook en afgeblust met Ouzo. Samen met orzo, erwtjes, tomatenblokjes en feta heb je binnen een half uur een overheerlijke maaltijd op tafel staan.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kritharaki met kip grieks smullen op tafel.

  1. Marineer de kipblokjes een uurtje in olijfolie met peper, zout, paprikapoeder en oregano.
  2. Verhit een scheutje olie in de braadpan en bak hierin de kipblokjes aan.
  3. Voeg de uien en knoflook toe en bak eventjes met de kip mee, gevolgd door de orzo. Roer deze door de inhoud van de pan op niet te hoog vuur.
  4. Eventueel afblussen met een scheutje Ouzo, gevolgd door de tomatenblokjes met sap en de bouillon. Laat dit 20-25 minuten zachtjes koken zonder door te roeren, tenzij het dreigt aan te koeken.
  5. Vijf minuten voor het einde van de bereiding, voeg de erwtjes toe en laat mee opwarmen.
  6. Als de orzo gaar is, meng de feta en kruiden erdoorheen en smullen maar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Grieks