Witloof op de barbecue

Witloof op de barbecue

Smulweb imageSmulweb

Witloof van de BBQ! Eerst gevuld met barbecuesaus en daarna op de BBQ afgebakken. Door de grill krijgt het witloof een extra smaakdimensie.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 8 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Witloof op de barbecue op tafel.

  1. Doe alle ingrediënten voor de barbecuesaus in een blender en meng tot een fijne saus is bekomen. Breng eventueel nog extra op smaak met peper, zout, suiker of azijn naar eigen smaak.
  2. Spoel het witloof, laat het even uitlekken en zorg ervoor dat de stronkjes mooi heel blijven.
  3. Stoom de stronkjes in een stoommandje tot ze gaar zijn (check met een scherp mes).
  4. Rol elk stronkje afzonderlijk in de barbecuesaus.
  5. Bak de stronkjes op de barbecue. Draai regelmatig om en borstel extra saus erop tot ze mooi bruin zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Witlof