- 4 Hazenrugfilet
- 250 g Paddenstoelenmix
- 1 el Basilicum
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Hazenrugfilet met zwammen port basilicum en zwarte tagliatelle op tafel.
- Om het vlees gelijkmatig te garen, vouw de dunne eindjes van de filets naar binnen. Zet ze vast met cocktailprikkers en leg afgedekt in de koelkast. Veeg de paddestoelen schoon met keukenrol en snijd ze in reepjes. Hak de sjalotjes fijn.
- Verwarm 4 borden in een bad van kokend heet water. Kook de lintmacaroni net beetgaar volgens de verpakking. Giet af en houd warm in de warme kookpan met deksel.
- Verhit de boter en de olie in de braadpan op hoog vuur. Braad de hazenrugfilets snel in 5 tot 7 minuten rondom knapperig bruin. Bestrooi ze met peper en zout. Haal ze uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie.
- Fruiteer in het bakvet in de braadpan olie en sjalotjes. Voeg de paddestoelen toe en schep 1 minuut om. Voeg 1 dl water en de bouillonblokjes toe. Roer de crème fraiche erdoor en breng de saus aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer port, zout, peper en basilicum erdoor.
- Snijd de hazenrugfilets in dikke schuine plakken. Drapeer de filets op de warme borden. Leg lintmacaroni en paddestoelensaus eromheen. Garneer met waterkers.