Romige stamppot rauwe andijvie met creme fraiche worst spek en gebakken uitjes

Romige stamppot rauwe andijvie met creme fraiche worst spek en gebakken uitjes

Smulweb imageSmulweb

De romige stamppot rauwe andijvie met creme fraiche, spek en gebakken uitjes is een heerlijk stamppot gerecht. Knapperige gefruite uitjes en spekblokjes met gestampte aardappelen verrijkt met crème fraiche en mosterd. Tenslotte geen andijvie toevoegen, lekker genieten van de rookworst erin gedipt.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Romige stamppot rauwe andijvie met creme fraiche worst spek en gebakken uitjes op tafel.

  1. Kook de aardappelen en stoom ze goed droog.
  2. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan knapperig en bruin. Bak de uisnippers mee tot lichtbruin.
  3. Verwarm de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing van de slager of op het pak.
  4. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper of gewone mixer (geen staafmixer!!!) fijn.
  5. Roer de crème fraîche, mosterd en honing door de aardappelen en roer de andijvie er beetje bij beetje door.
  6. Verwarm de aardappelen en de andijvie nog even goed door en maak op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
  7. Roer nu de gebakken spek, uisnippers en plakjes worst door de andijviestamppot.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Andijvie stamppot