Muesli repen

Muesli repen

Smulweb imageSmulweb

Deze mueslirepen zijn het perfecte tussendoortje. Heerlijk als energieboost bij een wandeling. De repen zijn rijk in noten en vruchten en makkelijk mee te nemen.

25 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Dadels gedroogd zonder pit

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Muesli repen op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Week de dadels als ze erg droog zijn. Giet de havervlokken in een bakblik en rooster ze in 15 minuten lichtbruin. Voeg na 8 minuten de noten toe om mee te roosteren.
  3. Smelt de siroop met de pindakaas op zacht vuur tot een egale, vloeibare saus. Giet de havervlokken-notenmix in een kom. Giet het pindakaas-siroopmengsel erbij.
  4. Maal de zuidvruchten in een keukenmachine tot moes. Een plakkerig 'deeg' moet het worden. Lepel dat ook door het mengsel in de kom tot een stevig mengsel.
  5. Bekleed een bakblik met bakpapier en druk het mengsel uit tot een laag van ongeveer 1,5 cm dik. Bak de koek nog 15 minuten af.
  6. Laat de koek helemaal afkoelen en snijd dan in repen. Bewaar de repen in een luchtdichte doos, met vellen bakpapier tussen elke laag.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Graan