- 200 g Dadels gedroogd zonder pit
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Muesli repen op tafel.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Week de dadels als ze erg droog zijn. Giet de havervlokken in een bakblik en rooster ze in 15 minuten lichtbruin. Voeg na 8 minuten de noten toe om mee te roosteren.
- Smelt de siroop met de pindakaas op zacht vuur tot een egale, vloeibare saus. Giet de havervlokken-notenmix in een kom. Giet het pindakaas-siroopmengsel erbij.
- Maal de zuidvruchten in een keukenmachine tot moes. Een plakkerig 'deeg' moet het worden. Lepel dat ook door het mengsel in de kom tot een stevig mengsel.
- Bekleed een bakblik met bakpapier en druk het mengsel uit tot een laag van ongeveer 1,5 cm dik. Bak de koek nog 15 minuten af.
- Laat de koek helemaal afkoelen en snijd dan in repen. Bewaar de repen in een luchtdichte doos, met vellen bakpapier tussen elke laag.