Vispannetje met hondshaai en andijvie

Vispannetje met hondshaai en andijvie

Smulweb imageSmulweb

Een hartverwarmend visgerecht: vispannetje met hondshaai, gestoofde selder, venkel en een andijvie-oesterzwamsla en smeuïge kaassaus. Afgewerkt met grijze garnalen en gegratineerd onder de ovengrill. Een fantastische avondmaal om van te genieten met familie of vrienden.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g hondshaai

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Vispannetje met hondshaai en andijvie op tafel.

  1. Laat een klontje boter smelten in een grote pan en stoof er de graten in aan. Pel de uien en snijd ze in stukken. Doe ze bij de graten. Kneus de tenen knoflook met de platte kant van je mes en doe ze ook bij de graten. Snijd de selder en de venkel grof en laat meestoven. Gebruik ook de bladeren van de venkel en de selder, want die geven veel smaak. Doe er de laurier en de steranijs bij. Blus met vermout en laat droogkoken. Giet er de witte wijn bij en laat op een zacht vuur sudderen. Voeg eventueel meer wijn of water toe als het te droog wordt. Je hebt vloeistof nodig om je saus te maken. Zeef de visfumet.
  2. Was de andijvie en haal hem uit elkaar. Breek de bladeren in twee en laat uitlekken in een vergiet. Maak de oesterzwammen eventueel schoon met een borsteltje en snijd ze in fijne reepjes. Pel de knoflook, snipper hem fijn en kneus met de platte kant van je mes. Verwarm een klontje boter in een pan en stoof de oesterzwammen met de knoflook. Doe de andijvie bij de paddenstoelen en laat hem garen. Na het stoven blijft veel vocht over. Giet de andijvie met oesterzwammen af in een vergiet en laat uitlekken.
  3. Snijd de visfilets in stukken van ongeveer 5 cm. Smelt wat boter met een flinke scheut olie in een pan. Gaar de vis kort in de pan en schenk er een beetje visfumet bij. Doe de vis in een zeef of vergiet en laat uitlekken.
  4. We beginnen met een roux om de saus te binden: smelt 50 g boter in een pan en klop er van het vuur eenzelfde hoeveelheid bloem door met een garde. Zet de roux op het vuur en laat even bakken zodat de bloemsmaak verdwijnt. Giet er een soeplepel fumet bij en roer goed zodat er geen klonters ontstaan. Zet het vuur wat hoger en breng aan de kook. Voeg fumet toe tot je een gebonden maar niet te dikke, lichte en gladde saus krijgt. Doe er de room bij en laat nog wat indikken. Breng op smaak met peper, zout en enkele druppels citroensap.
  5. Verdeel de andijvie met oesterzwammen over vuurvaste kommen of schalen. Leg de gestoofde vis op de groenten en giet een flinke soeplepel saus in elke kom. Laat de vis maar wat zwemmen. Strooi er een beetje gemalen kaas over. Zet de ovengrill aan. Laat gratineren onder de ovengrill. Haal de kommen uit de oven en werk af met grijze garnalen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Andijvie