Open appeltaart

Open appeltaart

Smulweb imageSmulweb

Een open appeltaart, fris en lichtzoet en heerlijk bij de koffie. De taart is goed gevuld met appels, krenten, rozijnen en een snufje kaneel en heeft een knapperige korst. Met de glans van abrikozenjam is de taart helemaal af.

45 min bereiden

tussendoortje

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 10 g Krenten

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Open appeltaart op tafel.

  1. Verwarm de oven tot 200 ºC.
  2. Boen de citroen schoon, rasp 1 tl van de gele schil. Verkruimel en wrijf de boter met de suiker, citroenrasp en een mespunt zout totdat het geheel een egale massa is geworden. Voeg 1 el water toe, meng het geheel door tot het water volledig is opgenomen en voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe. Meng alles met elkaar.
  3. Voeg nog 1 el water toe. Schep 600 gram (4-5 appels) van de appel om met de rozijnen, krenten, de kaneel, de custard en de abrikozenjam. Snijd de rest van de appels in dunne schijfjes.
  4. Meng 6 el abrikozenjam met het sap van de citroen, zeef de inhoud en schenk het in een tube om later de taart mee in te kunnen smeren.
  5. Druk het deeg tegen de randen en bodem van de taartvorm. Verdeel het paneermeel en amandelschaafsel over de bodem. Schep de appelsmort erop. Verdeel hierop de rest van de appelschijfjes en druk alles goed aan.
  6. Bak de taart 60 minuten tot de bovenkant goed bruin is. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen. Smeer de taart in met het glansmiddel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appeltaart