Zabaglione

Zabaglione

Smulweb imageSmulweb

Zabaglione is een lichtzoet Italiaans nagerecht dat gemaakt wordt van eidooiers, suiker en amandelwijn, Marsala. Het is een klassiek dessert, meestal geserveerd in sorbetglazen overgoten met slagroom en geschaafde chocolade. Perfect om gasten te imponeren met weinig moeite!

15 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 90 g Marsala wijn

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Zabaglione op tafel.

  1. Doe de eidooiers samen met de suiker in een pan.
  2. Klop het mengsel met de mixer tot het luchtig en romig is. Klop er beetje bij beetje de Marsala doorheen.
  3. Klop het mengsel "au bain-marie", in heet water tot de vla dik begint te worden, maar laat het niet koken (ongeveer 3-5 minuten). Haal de mixer eruit wanneer het mengsel vorm begint aan te nemen.
  4. Neem de pan uit het bain-marie bad, giet de zabaglione uit in sorbetglazen. Doe er slagroom op en garneer met geschaafde chocolade. Serveer met lange vingers.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts