Pittige rode curry met kip en citroenrijst

Pittige rode curry met kip en citroenrijst

Smulweb imageSmulweb

Een pittige rode curry met kip en citroenrijst. De kip wordt gemarineerd met tandooripasta en yoghurt en daarna gebakken in olie. Gehakte pindanoten, ketchup en tomatenpuree worden toegevoegd en samen gestoofd met ui, currypoeder en paprikapoeder. De curry wordt afgewerkt met verse gehakte peterselie en koriander en geserveerd met citroenrijst met mosterdzaadjes en kurkuma.

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pittige rode curry met kip en citroenrijst op tafel.

  1. Marineer de kip minstens 1 uur op voorhand. Meng de kip met tandooripasta en de helft van de yoghurt. Dek af met plasticfolie en laat marineren in de koelkast.
  2. Bak de kipblokjes samen met de marinade in een grote pan met een flinke scheut olie. Bak niet alle kip tegelijkertijd, maar portie per portie. Voeg de gebakken kip toe in een grote kookpot met stevige bodem. Voeg de overige yoghurt en room toe.
  3. Laat de curry warm worden op laag vuur. Voeg ketchup, tomatenpuree en gehakte pindanoten toe. Stoof ondertussen ui in een flinke scheut olie en voeg currypoeder en paprikapoeder toe wanneer ui goudbruin kleurt. Roer om en bak kruiden nog even mee aan. Voeg gestoofde ui toe aan curry. Roer om en laat op laag vuur rustig verder pruttelen.
  4. Kook rijst gaar volgens gebruiksaanwijzing op verpakking.
  5. Maak de citroenrijst: laat olie heet worden in een pan. Voeg mosterdzaadjes toe en laat poffen. Roer er kurkuma en citroensap onder. Voeg rijst toe en meng goed.
  6. Werk de curry af met vers gehakte peterselie en koriander. Serveer samen met de citroenrijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Curry Rode curry Kip curry