Witloofsoep met zoete aardappel en kokosmelk

Witloofsoep met zoete aardappel en kokosmelk

Smulweb imageSmulweb

Deze romige witloofsoep met zoete aardappel en kokosmelk is de perfecte balans van zoet en bitter. Met kruiden als laurierblad en peterselie zit de smaak goed. Besprenkel met sake en serveer met brood.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 700 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Witloofsoep met zoete aardappel en kokosmelk op tafel.

  1. Verhit wat boter in een pot op een matig vuur. Fruit er de stukjes ui in, zonder te kleuren.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Voeg ze bij de ui en laat alles een paar minuten stoven.
  3. Zet het vuur lager en voeg de stukjes witloof toe. Laat nog 5 minuten meestoven op een zacht vuurtje. Roer alles regelmatig even om.
  4. Voeg de kruiden, groentebouillon en kokosmelk toe. Laat nog enkele minuten pruttelen.
  5. Verwijder het laurierblad en de peterselie.
  6. Mix de soep glad en breng op smaak met sake, peper en zout.
  7. Strooi er gehakte peterselie over net voor het serveren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Zuurkool Zoete aardappelen