- 1000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Citroensoep met kip en pasta op tafel.
- Was de groenten en snijd ze in grote stukken.
- Warm de olijfolie op in een grote pan. Voeg de gesneden sjalotten, de wortel, de bleekselderij en de volledige kipfilet toe en stoof alles op een laag vuur gedurende 4 minuten. Roer regelmatig.
- Rasp de citroenen en pers het sap uit. Voeg de citroenrasp en de helft van het citroensap samen met de kippenbouillon toe aan de groenten. Breng het geheel op een laag vuur langzaam aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes koken.
- Haal de kip met een schuimspaan uit de soep, verdeel in stukjes en houd warm. Zeef de soep. Zet de bouillon terug op het vuur en voeg de ongekookte pasta toe. Laat, volgens de instructies op de verpakking, meekoken.
- Voeg de kip weer toe aan de soep en laat dit warmen tot net aan het kookpunt. Breng de soep op smaak met het resterende citroensap, room, zout en peper. Voeg net voor het serveren fijngesneden bieslook toe.