Luchtig brood van boekweitmeel en ei

Luchtig brood van boekweitmeel en ei

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk luchtig brood zonder granen? Dat kan met Boekweitmeel en ei! Eiwit stijf kloppen, eigeel romig kloppen, zeef boekweitmeel, spatel tot homogeen deeg. Bakken in de magnetron. Lekker als ontbijt!

10 min bereiden

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Luchtig brood van boekweitmeel en ei op tafel.

  1. Scheid het eiwit van het eigeel.
  2. Klop het eiwit stijf en klop het eigeel romig. Voeg ze samen in een kom.
  3. Zeef het boekweitmeel en het zout en spatel het met het eimengsel tot een homogeen deeg ontstaat.
  4. Verdeel het mengsel in muffin bakjes en vul ze voor de helft, omdat het gaat rijzen!
  5. Plaats de muffin bakjes in de magnetron (als jouw magnetron 1000 watt is) voor 2 minuten.
  6. Spatel heel langzaam en voorzichtig om te voorkomen dat je de belletjes van het eiwit stuk slaat, waardoor het minder luchtig wordt.
  7. Schep het deeg in muffin bakjes en vul ze voor de helft, omdat het gaat rijzen.
  8. Dit recept is van Annet en Gisell. Het is een probeersel en kan worden aangepast door eindgebruiker Annet. Annet zegt: heel heeeel heel langzaam spatelen!!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Ei