Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Luchtig brood van boekweitmeel en ei op tafel.
- Scheid het eiwit van het eigeel.
- Klop het eiwit stijf en klop het eigeel romig. Voeg ze samen in een kom.
- Zeef het boekweitmeel en het zout en spatel het met het eimengsel tot een homogeen deeg ontstaat.
- Verdeel het mengsel in muffin bakjes en vul ze voor de helft, omdat het gaat rijzen!
- Plaats de muffin bakjes in de magnetron (als jouw magnetron 1000 watt is) voor 2 minuten.
- Spatel heel langzaam en voorzichtig om te voorkomen dat je de belletjes van het eiwit stuk slaat, waardoor het minder luchtig wordt.
- Schep het deeg in muffin bakjes en vul ze voor de helft, omdat het gaat rijzen.
- Dit recept is van Annet en Gisell. Het is een probeersel en kan worden aangepast door eindgebruiker Annet. Annet zegt: heel heeeel heel langzaam spatelen!!