Courgette groentesoep met pesto en geroosterde pijnboompitten

Courgette groentesoep met pesto en geroosterde pijnboompitten

Smulweb imageSmulweb

Ben je op zoek naar iets nieuws om je soeppan mee te vullen? Maak dan deze courgette groentesoep met pesto en geroosterde pijnboompitten. Het is makkelijk, snel en heerlijk van smaak.

25 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.2 el Worcestersaus
  • 100 g Geraspte kaas Parmezaanse

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Courgette groentesoep met pesto en geroosterde pijnboompitten op tafel.

  1. Was de courgettes en snijd ze in grove stukken. Verwijder de uiteinden.
  2. Pel de ui en knoflook en snijd in grove stukken. Was de stengels bleekselderij en snijd in stukken. Schil de winterpeen en aardappel en snijd ook in stukken.
  3. Verhit olie in de pan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg krukuma en courgette toe en bak even al omscheppend mee. Doe vervolgens bleekselderij, winterpeen en aardappel erbij in de pan.
  4. Voeg zoveel water toe dat de groenten net onder staan. Voeg de bouillonblokken toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep plm. 20 minuten zachtjes koken tot alles gaar is.
  5. Pureer de soep met de staafmixer en maak de soep op smaak met de kruiden. Schep de pesto door de soep en proef nog een keer of de soep goed op smaak is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Soep Sauzen Courgette