Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Snelle spaghetti bolognese met kip op tafel.
- Begin met het kruiden van de kip, zoals zeezout, knoflookpeper en chilipeper naar keuze. Bak de kipkluifjes lichtjes bruin in een wat hogere bakpan.
- Hak de rode ui fijn, snijd de sjalot in stukjes en pers de knoflooktenen. Bak deze samen met de kipkluifjes voor enkele minuten.
- Voeg de champignons toe aan de pan en bak nog een aantal minuten. Voeg vervolgens de in stukken gesneden selderij toe.
- Giet er 90 ml wijn bij en laat het ongeveer 5 minuten koken en verdampen.
- Voeg 800 g tomaten uit blik, een schepje suiker en 50 ml water toe. Kruid met rozemarijn, oregano en een laurierblad en breng het aan de kook.
- Laat het geheel ongeveer 20 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg de laatste 5 minuten een scheutje kookroom toe om de smaak lekker zacht te maken.
- Serveer de kipstoof met bijgerechten naar keuze.