- 125 ml Water
- 50 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 15 stappen deze heerlijke Pelmeni op tafel.
- Voeg een eetlepel zout toe aan het lauwwarme water, meng dit en doe in een kom.
- Voeg de melk, het ei en de plantaardige olie toe en mix tot een geheel.
- Voeg met een zeef in drie etappes de meel toe.
- Kneed het deeg zo'n 10 à 15 minuten.
- Strooi wat meel op het werkblad en kneed het deeg tot een elastisch geheel tot het niet meer plakt.
- Doe het deeg in een plastic tas en laat 30 minuten rusten.
- Meng het gehakt met de ui, de knoflook en 50 ml water.
- Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Bestrooi werkblad met wat meel en rol het deeg uit tot een dunne lap.
- Snijd hier rondjes van zo'n 5 cm diameter uit.
- Leg wat vulling op een rondje deeg en vouw tot een half maantje.
- Vouw de twee uiterste punten naar elkaar.
- Breng water met zout aan de kook.
- Voeg zo'n 200 gram Pelmeni per persoon toe en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Eventueel kun je ze daarna nog kort opbakken in een koekenpan.