Briwat met kip

Briwat met kip

Smulweb imageSmulweb

Kruidige kippenfilets met uien, peterselie, koriander, en amandelen omhuld in knapperig filodeeg. Het hartige en zoete samen in één hap. Briwat met kip is perfect als voorgerecht of borrelhapje. Lekker met zure room!

45 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 tl Peterselie gedroogd
  • 2 el Koriander

Bereidingswijze

Zet in 14 stappen deze heerlijke Briwat met kip op tafel.

  1. Snipper de uien fijn.
  2. Bak de kipfilets in olijfolie goudbruin. Kruid met kippenkruiden, gemberpoeder en saffraan. Voeg de helft van de uien toe, zet het vuur laag en laat enkele minuten stoven.
  3. Blus met 200 ml heet water bij. Zet het deksel op de pan en laat de kip langzaam garen.
  4. Hak de peterselie en koriander fijn.
  5. Haal de kip uit de pan en laat afkoelen.
  6. Kluts de eieren los en klop door het braadvocht. Voeg de resterende uien en de verse kruiden toe, kruid met peper en zout en meng goed.
  7. Snijd de kipfilets klein en meng onder het ui-eimengsel. Laat afkoelen.
  8. Verwarm de oven voor op 200°C.
  9. Hak de amandelen grof en meng met de poedersuiker. Snijd het filodeeg in de lengte in repen van 5 cm breed.
  10. Meng de gesmolten boter met de olie.
  11. Bestrijk een reep filodeeg met het botermengsel en leg onderaan een lepel van de kipvulling. Bestrooi met de zoete amandelen. Vouw het filodeeg op tot een driehoekje. Doe hetzelfde met de rest van het filodeeg en de vulling.
  12. Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met het botermengsel en zet 20 minuten in de oven.
  13. Laat de briwat iets afkoelen en bestrooi ze met extra poedersuiker en kaneelpoeder.
  14. Lekker met wat zure room.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte