- 1 Sereh / Citroengras
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Spaghetti bolognaise op zn thais op tafel.
- Pel en snipper de uien.
- Verwijder de zaadjes van het pepertje en hak het fijn.
- Kneus en pel de knoflook en snijd hem fijn.
- Schil de gember en rasp of snijd hem fijn.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan. Fruit de uien met de chilipeper en doe er de knoflook en de gember bij en laat stoven.
- Doe het gehakt in de pan en plet met een vork. Bak mooi bruin en doe er dan de tomatenpuree bij. Laat even mee bakken.
- Doe de currypasta en de blikken tomatenblokjes bij het gehakt. Kneus het citroengras en leg de stengel mee in de pan.
- Voeg er de limoenblaadjes aan toe, kruid met cayennepeper en een snuifje zout en laat alles garen op een laag vuur.
- Breng water met een snuifje zout aan de kook. Kook de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar (ongeveer 3 minuten).
- Doe de kokosmelk bij de saus, roer om en laat mee pruttelen.
- Serveer de noedels met de Thaise Bolognaisesaus en werk eventueel af met verse koriander en krokante uitjes.