Spaghetti bolognaise op zn thais

Spaghetti bolognaise op zn thais

Smulweb imageSmulweb

Een Thaise draai aan spaghetti bolognese met kokosmelk, currypasta, citroengras en limoenblaadjes. Het resultaat is een romige, kruidige saus die perfect combineert met de noedels. Garneer met krokante uitjes en verse koriander en geniet van een verrukkelijke, unieke maaltijd.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Sereh / Citroengras

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Spaghetti bolognaise op zn thais op tafel.

  1. Pel en snipper de uien.
  2. Verwijder de zaadjes van het pepertje en hak het fijn.
  3. Kneus en pel de knoflook en snijd hem fijn.
  4. Schil de gember en rasp of snijd hem fijn.
  5. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan. Fruit de uien met de chilipeper en doe er de knoflook en de gember bij en laat stoven.
  6. Doe het gehakt in de pan en plet met een vork. Bak mooi bruin en doe er dan de tomatenpuree bij. Laat even mee bakken.
  7. Doe de currypasta en de blikken tomatenblokjes bij het gehakt. Kneus het citroengras en leg de stengel mee in de pan.
  8. Voeg er de limoenblaadjes aan toe, kruid met cayennepeper en een snuifje zout en laat alles garen op een laag vuur.
  9. Breng water met een snuifje zout aan de kook. Kook de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar (ongeveer 3 minuten).
  10. Doe de kokosmelk bij de saus, roer om en laat mee pruttelen.
  11. Serveer de noedels met de Thaise Bolognaisesaus en werk eventueel af met verse koriander en krokante uitjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta