Pikant gekruide gehaktballen of balletjes

Pikant gekruide gehaktballen of balletjes

Smulweb imageSmulweb

Pikant gekruide gehaktballen verdienen een plek op ieder barbecue- of dinerfeest. Snel te maken, heerlijk kruidig van smaak en gemakkelijk om uit te delen.

25 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pikant gekruide gehaktballen of balletjes op tafel.

  1. Zet een kleinere wok op het vuur. Als deze heet is, voeg je zonnebloempitten toe. Houd de inhoud met de wok voortdurend in beweging totdat ze beginnen te kleuren.
  2. Zet het vuur uit en zet de wok even apart.
  3. Doe alle ingrediënten in een wat grotere kom en meng deze goed met elkaar. Meng als laatste de pitjes erdoorheen.
  4. Maak de gehaktballen in de grootte die je zelf wenst.
  5. Verhit olijfolie in een hapjespan met deksel samen met de Harissa en een klont(je) kruidenboter en/of wat Blue Band.
  6. Leg de gehaktballen in de pan, zet het vuur wat zachter en leg de deksel erop. Draai ze regelmatig om en bak ze rondom mooi bruin.
  7. Na ongeveer 15 à 20 minuten zijn ze klaar om te serveren. Smakelijk eten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees