Ovenschotel met zalm en spinazie a la creme

Ovenschotel met zalm en spinazie a la creme

Smulweb imageSmulweb

Een smakelijke ovenschotel met zalm en spinazie in een romige saus. Broodcroutons, citroenrasp en basilicum maken dit een heerlijk gerecht om te proberen. Bakken tot de kaas lichtbruin is. Eet smakelijk!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 450 g Spinazie a la crème uit de diepvries
  • 2 Troscherry tomaten

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Ovenschotel met zalm en spinazie a la creme op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de spinazie buiten de verpakking in een kom ontdooien. Als deze ontdooid is verdeel je deze alvast over de ovenschotel. Is deze nog wat bevroren zet je deze al even in de oven als je die voorverwarmd. Bestrooi dan alvast met de bovengenoemde kruiden, behalve de viskruiden.
  2. Bak de broodblokjes in een koekenpan met wat olie of boter, totdat ze licht goudbruin zijn. Rasp de helft van de citroen - niet het witte gedeelte, dat smaakt bitter. Snij een topje van de basilicum fijn, je kunt er een paar blaadjes bewaren om te garneren. Meng de broodcroutons met de helft van het ei (het hele ei kan ook), citroenrasp, fijn gesneden basilicum.
  3. Leg de zalm, bestrooid met de viskruidenmix en ingesmeerd met wat olijfolie en trostomaten, met groen of in tweeën gedeeld bestrooid met wat tomatenkruiden, erbovenop. Dek de zalm royaal af met het crouton-mengsel en druk voorzichtig aan. Bestrooi alles tot slot met wat geraspte kaas en zet dan in het midden van de voorverwarmde oven.
  4. Bak de schotel ongeveer 8 à 10 minuten in de oven, de zalm mag van binnen nog glazig zijn of net gaar. Verdeel de spinazie, zalm en trostomaten over twee borden en garneer eventueel met de achtergehouden basilicum. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel