Vietnamese kip pho

Vietnamese kip pho

Smulweb imageSmulweb

Proef Vietnam met deze heerlijke kip pho soep. Een bouillon met kaneel, gember, knoflook, kruidnagel, steranijs, limoenrasp en vissaus. De bijgerechtjes liggen al te wachten om aan tafel gevoegd te worden. Giet de soep over courgetti en slurp meer Vietnamees dan Jumbo.

60 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Vietnamese kip pho op tafel.

  1. Voeg kaneel, ui, gember, knoflook, een snufje zout, vissaus, kruidnagels, steranijs en limoenrasp toe aan de warme bouillon. Breng het geheel aan de kook.
  2. Voeg de kippendijtjes toe zodra de soep kookt. Laat het geheel op een zacht vuurtje een half uur garen.
  3. Maak de courgetti.
  4. Leg gehakte pinda's, rode peper, limoenpartjes, munt, basilicum, plakjes radijs, bosui ringetjes, de helft van de koriander en sojasaus in kleine schaaltjes. Dit zijn de bijgerechtjes bij de soep.
  5. Haal de kip uit de soep en trek het met 2 vorken uit elkaar. Zeef de bouillon en doe deze terug in de pan. Voeg de sperziebonen toe en breng de soep weer aan de kook. Laat het geheel ca. 3 minuten koken.
  6. Voeg de kip, courgetti en resterende koriander toe aan de bouillon.
  7. Verdeel de soep over 4 kommen of diepe borden. Leg er een handje taugé, een limoenpartje en een plakje radijs op en dien de soep op met de bijgerechtjes.
  8. Voeg lekker uit alle schaaltjes wat toe aan de soep en eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte