Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Indonesische kerriesoep met tonijn en ananas op tafel.
- Besprenkel de diepgevroren vis met het sap van de limoen en laat oppervlakkig ontdooien.
- Schil de ananas, verwijder de bruine ogen en het harde middenstuk. Snij 1/4 van het vruchtvlees in blokjes. Schil de kiwi en snij in blokjes. Snij 2 sjalotten in fijne schijfjes voor het garnituur. Snipper de 5 resterende sjalotten fijn. Snij 2 knoflookteentjes in fijne schijfjes en snipper de 2 resterende teentjes knoflook fijn. Snij de lente-uitjes fijn voor de afwerking. Halveer de rode paprika en verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in blokjes. Hak de pindanootjes grof.
- Roerbak de fijngesneden sjalotten, de fijngehakte knoflook en 3 koffiel. madraskerriepoeder 1 min. in 2 eetl. olijfolie. Voeg de tonijnsteaks, het visbouillonblokje en 1 L water toe. Breng aan de kook en laat 4 min. sudderen. Haal de gare vis uit het kookvocht. Snij de vissteaks in grote stukken en hou ze apart.
- Voeg de rode paprika en de wokgroenten bij de soep en laat 3 min. koken op een zacht vuur. Voeg de ananas, de kiwi, de vis en de losgemaakte rijst toe en laat 2 min. opwarmen. Breng op smaak met peper en zout, sambal oelek en 2 koffiel. rietsuiker.
- Roerbak in een antiaanbakpan de pindanoten samen met de schijfjes sjalot, knoflook, 1 koffiel. rietsuiker en de geraspte kokos. Bak goudbruin in ongeveer 2 minuten.
- Schep de vissoep in kommen en strooi er kokos-pindamengeling over. Versier de soep met fijngesneden lente-uitjes.