Chateaubriand met saus duo

Chateaubriand met saus duo

Smulweb imageSmulweb

Proef de Frans-Belgische keuken met Chateaubriand met saus duo. Maak heerlijke dragonsaus en tomatensaus en serveer met goudbruin gebakken vlees. Serveer zoals in een restaurant, met bonen-spekrolletjes of sla en frietjes.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 Reebiefstuk
  • 15 g Worcestersaus
  • 2.25 g Kahlúa koffielikeur

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Chateaubriand met saus duo op tafel.

  1. Breng 300 ml kalfsfond aan de kook met de witte wijn en laat 1/3 inkoken. Giet er de room bij en laat nog 2 minuten koken.
  2. Bereid met de helft van dit mengsel de dragonsaus. Voeg de mosterd en dragon toe en roer goed om.
  3. Bereid met de andere helft de tomatensaus. Roer er 1 eetlepel madeirawijn, 1 eetlepel tomatenketchup en enkele druppels worcestersaus door. Kruid met paprikapoeder en enkele druppels tabasco.
  4. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees aan elke kant in 2 minuten goudbruin.
  5. Laat op een zachter vuur verder bakken naar smaak en afhankelijk van de dikte van het vlees. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou het warm.
  6. Giet 100 ml kalfsfond in de braadpan en schraap de braadresten los met een houten spatel. Laat even goed doorkoken.
  7. Verdeel het braadvocht over de dragon- en tomatensaus. Laat ze elk nog even doorkoken en bind lichtjes met instantsausbinder.
  8. Dien het vlees op met het sausduo, bonen-spekrolletjes of sla en frietjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen