Ovengeroosterde aardappelen

Ovengeroosterde aardappelen

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk bijgerecht of gewoon als hoofdgerecht deze ovengeroosterde aardappelen met knoflook. Wrijf de aardappelen goed schoon onder koud water en laat ze daarna 30 à 35 minuten roosteren in de oven op 200°C. Kruid de aardappelen daarna met zwarte peper en zout en voeg takjes rozemarijn en knoflookteentjes toe. Smakelijk!

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Ovengeroosterde aardappelen op tafel.

  1. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en droog ze goed af. Snijd grote aardappelen in 2 en laat kleinere aardappelen (bijvoorbeeld krieltjes) in hun geheel. Plet de gepelde knoflookteentjes met de platte kant van een mes.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Leg de aardappelen in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Meng goed onder elkaar zodat alle aardappelen bedekt zijn met een laagje olijfolie.
  4. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg de takjes rozemarijn en de geplette knoflookteentjes toe.
  5. Bak 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven.
eet smakelijk