- 400 g Tarwegraantjes
- 3 el La Place Honing Mosterd Dressing
- 1 tl Korianderzaad
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Barbecueburger en tarwegraantjes met worteltapenade op tafel.
- Snijd de komkommer in de lengte in 2 en verwijder de pitten. Snijd in gelijke blokjes.
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Snipper de platte peterselie fijn (hou 4 takjes apart voor het garnituur) en het teentje knoflook.
- Bestrijk de hamburgers met de dressing en zet koel weg.
- Snijd de wortelen in stukjes en kook 15 minuten gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel af.
- Maak de worteltapenade: mix de stukjes wortel met de olijfolie, het citroensap, de koriander en het fijngesnipperde knoflook. Meng er de ricotta onder en kruid met paprikapoeder, peper en zout.
- Kook ondertussen de tarwegraantjes in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Meng de blokjes komkommer, de geroosterde pijnboompitten, de fijngesnipperde platte peterselie en de worteltapenade met de tarwegraantjes.
- Bak de burgers 5 à 7 minuten aan elke kant.
- Leg 1 burger op elk bord en serveer met de tarwegraantjes en worteltapenade. Garneer met een takje platte peterselie.