Barbecueburger en tarwegraantjes met worteltapenade

Barbecueburger en tarwegraantjes met worteltapenade

Smulweb imageSmulweb

Proef de zomer met onze barbecueburger en tarwegraantjes met worteltapenade. Lekker sappig en de perfecte combinatie van verse groenten, tarwegraantjes en de natuurlijk sappige tip, een heerlijke hamburger. Afgewerkt met worteltapenade.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Tarwegraantjes
  • 3 el La Place Honing Mosterd Dressing
  • 1 tl Korianderzaad

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Barbecueburger en tarwegraantjes met worteltapenade op tafel.

  1. Snijd de komkommer in de lengte in 2 en verwijder de pitten. Snijd in gelijke blokjes.
  2. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  3. Snipper de platte peterselie fijn (hou 4 takjes apart voor het garnituur) en het teentje knoflook.
  4. Bestrijk de hamburgers met de dressing en zet koel weg.
  5. Snijd de wortelen in stukjes en kook 15 minuten gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel af.
  6. Maak de worteltapenade: mix de stukjes wortel met de olijfolie, het citroensap, de koriander en het fijngesnipperde knoflook. Meng er de ricotta onder en kruid met paprikapoeder, peper en zout.
  7. Kook ondertussen de tarwegraantjes in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  8. Meng de blokjes komkommer, de geroosterde pijnboompitten, de fijngesnipperde platte peterselie en de worteltapenade met de tarwegraantjes.
  9. Bak de burgers 5 à 7 minuten aan elke kant.
  10. Leg 1 burger op elk bord en serveer met de tarwegraantjes en worteltapenade. Garneer met een takje platte peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Vlees Sauzen Fruit Kaas Citroen Citroensap