Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gevulde courgette met linzen en feta op tafel.
- Spoel de linzen onder koud water en giet af. Snipper de ui en het knoflook fijn. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika en snij in blokjes. Verkruimel de feta. Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 2 en hol uit tot op ± 1/2 cm van de rand. Hak het vruchtvlees fijn.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook, de ui, de zoete puntpaprika en het vruchtvlees van de courgettes 5 min. op een matig vuur.
- Voeg de linzen, de helft van de feta, de oregano en het plantaardig alternatief voor room toe. Laat nog heel even op het vuur staan.
- Vul de halve courgettes met de linzenbereiding en druk goed aan.
- Giet de passata in een ovenschaal en leg er de gevulde courgettes in. Kruid met zwarte peper en zout en bestrooi met de rest van de feta. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.