Friszoete aardbeientaart

Friszoete aardbeientaart

Smulweb imageSmulweb

Deze friszoete aardbeientaart heeft een amandelbodem, gevuld met aardbeien, sinaasappel en custardvla. Werkt altijd, vers van de camping!

25 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Friszoete aardbeientaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Spoel de aardbeien in een vergiet onder koud water. Verwijder de kroontjes en laat de aardbeien op keukenpapier uitlekken.
  2. Klop in een kom de boter met 150 g suiker tot een bleke, romige en luchtige crème. Klop ook de aardbeienjam erdoor en vervolgens één voor één de eieren. Voeg een volgend ei pas toe als het vorige geheel is opgenomen. Klop er ook 2-3 eetlepels sinaasappelsap door en spatel het zelfrijzend bakmeel en het amandelmeel er luchtig door.
  3. Doe het beslag over in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
  4. Klop in een kom de slagroom met de custard en 2 eetlepels suiker half stijf. Strijk dit mengsel over het taartbeslag uit en duw de aardbeien in het beslag.
  5. Bak de taart iets (ongeveer een richel) onder het midden in de oven in 40 minuten goudbruin en gaar.
  6. Laat de taart afkoelen. Verwijder de vorm en zet de taart op een schaal.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Aardbeientaart