Friet van knolselderij

Friet van knolselderij

Smulweb imageSmulweb

Ga eens buiten de gebaande paden met deze friet van knolselderij. De frietjes worden lekker krokant van buiten en lekker zacht van binnen. Voeg wat paprikapoeder toe voor extra smaak. Serveer met een sausje naar keuze.

45 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Friet van knolselderij op tafel.

  1. Zet de oven op voorverwarmen, 180 graden. Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier.
  2. Schil de knolselderij en snijd het in de vorm van frietjes.
  3. Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Wanneer het water kookt voeg je de knolselderij toe en kook je de frietjes ongeveer 3 a 4 minuten. Laat ze vervolgens goed uitlekken in een vergiet of dep ze droog met een doek.
  4. Meng de frietjes met olijfolie en bestrooi ze met wat paprikapoeder. Vermeng alles goed zodat ieder frietje is voorzien van wat olie en paprikapoeder.
  5. Leg de frietjes op het bakpapier en bak ze ongeveer 30 minuten in de oven. Schep de frietjes na een kwartiertje om.
  6. TIP: Het schillen kan je het beste doen door de knolselderij in plakken te snijden, in dit geval met de dikte van de frietjes. Wanneer je de plakken op een plank legt en de frietjes snijdt, kun je gemakkelijk de schil eraf snijden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Friet Knolselderij