Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Udon noedels met tofu en paprika op tafel.
- Snijd de peper in de lengte open, verwijder de zaadjes en hak de peper fijn. Meng in een kom knoflook met gember, chilisaus, 2 eetlepels sojasaus en de helft van rode peper en olie. Schep de blokjes tofu erdoor en laat ze 15 minuten marineren.
- Snijd het wit van de bosuitjes in dunne ringetjes en het groen in lange, dunne sliertjes. Leg de groene sliertjes in een zeef en overgiet ze met kokend water. Laat de sliertjes goed uitlekken.
- Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op het pak.
- Verwarm een wok op hoog vuur en roerbak de ringetjes bosui met paprika gedurende 2-3 minuten. Schep de tofu met marinade erdoor en bak al omscheppend nog 2-3 minuten.
- Laat de noedels in een vergiet uitlekken en schep ze door het tofumengsel. Warm al omscheppend nog even door en breng op smaak met sojasaus. Serveer in wijde kommen en garneer met sliertjes groene bosui.