Udon noedels met tofu en paprika

Udon noedels met tofu en paprika

Smulweb imageSmulweb

Udon noedels met tofu en paprika. Deze noedels worden gemarineerd in gember, knoflook, chilisaus en sojasaus. In de wok worden ringetjes bosui en paprika toegevoegd en samen met de noedels gewokt. Zo ontstaat er een smaakvol gerecht geschikt voor iedereen die van noedels houd!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Udon noedels met tofu en paprika op tafel.

  1. Snijd de peper in de lengte open, verwijder de zaadjes en hak de peper fijn. Meng in een kom knoflook met gember, chilisaus, 2 eetlepels sojasaus en de helft van rode peper en olie. Schep de blokjes tofu erdoor en laat ze 15 minuten marineren.
  2. Snijd het wit van de bosuitjes in dunne ringetjes en het groen in lange, dunne sliertjes. Leg de groene sliertjes in een zeef en overgiet ze met kokend water. Laat de sliertjes goed uitlekken.
  3. Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op het pak.
  4. Verwarm een wok op hoog vuur en roerbak de ringetjes bosui met paprika gedurende 2-3 minuten. Schep de tofu met marinade erdoor en bak al omscheppend nog 2-3 minuten.
  5. Laat de noedels in een vergiet uitlekken en schep ze door het tofumengsel. Warm al omscheppend nog even door en breng op smaak met sojasaus. Serveer in wijde kommen en garneer met sliertjes groene bosui.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels Groente Tofu Paprika