Aardbeien Romanoff

Aardbeien Romanoff

Smulweb imageSmulweb

Als we zeggen dat aardbeien Romanoff de Russische versie is van aardbeien met slagroom, dan raad je waarschijnlijk al wat erin zit: wodka. Geef je zomerkoninkjes een extra kick met dit spannende recept.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 30 ml Aardbeienlikeur

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Aardbeien Romanoff op tafel.

  1. Was de aardbeien en laat ze uitlekken. Haal de kroontjes er pas na het wassen af om te voorkomen dat de aardbeien zich volzuigen met water. Snijd de grote exemplaren doormidden of in vieren. Doe de helft van de aardbeien in een kom en strooi er de helft van de poedersuiker over. Voeg een scheutje aardbeienlikeur en een klein scheutje wodka toe. Schep om en laat marineren terwijl je de rest maakt.
  2. Doe de andere helft van de aardbeien in een maatbeker en strooi hier de andere helft van de poedersuiker op. Schenk ook hier een scheutje aardbeienlikeur en een klein scheutje wodka bij. Pureer de aardbeien met een staafmixer tot een mooie gladde saus en zet opzij.
  3. Klop in een schone kom de slagroom met 1 eetlepel suiker lobbig (dus niet helemaal stijf) en voeg dan de Griekse yoghurt toe. Meng dit samen met de gepureerde aardbeiensaus voorzichtig door elkaar.
  4. Schep het yoghurtmengsel in 4 schaaltjes en verdeel hier de gemarineerde aardbeien over. Garneer met wat blaadjes munt. Strooi eventueel nog poedersuiker over de aardbeien Romanoff of serveer ze met een bolletje vanille-ijs.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Aardbeien