Indonesische sajoer boontjes

Indonesische sajoer boontjes

Smulweb imageSmulweb

Indonesische sajoer boontjes zijn lekker gekruid met o.a. harrissa, knoflook, gember, trassie en sambal. De boontjes worden vervolgens ondergedompeld in de smaakvolle saus en zijn dan klaar om te serveren. Geniet van de heerlijke Indonesische smaken!

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Indonesische sajoer boontjes op tafel.

  1. Kook de boontjes beetgaar in ruim water met wat (kruiden)zout. Dit duurt ongeveer zo'n 2 à 3 minuutjes vanaf dat het water begint te koken. Giet dan af op een vergiet en vang het kookvocht op. Bewaar zo'n 400 ml, je hebt hiervan zeker 250 ml van nodig.
  2. Verhit in een ruime pan de olie samen met de harrissa en fruit hierin de knoflook en gember zacht, maar niet bruin. Doe er dan gula djawa, trassie en sambal bij, fruit alles zachtjes mee totdat dit is opgenomen met de rest.
  3. Fruit de uitjes glazig, meng al roerende de santen eronder zodat deze zich goed mengt met de rest. Voeg dan de 250 ml van het opgevangen kookvocht toe. Laat de saus even wat inkoken tot de gewenste dikte.
  4. Voeg de beetgare sperzieboontjes toe en laat ze even onder geregeld omscheppen goed warm worden.
  5. Serveer het gerecht en geniet van de smaak!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Indonesisch