Caprese salade met tomaat en mozzarella

Caprese salade met tomaat en mozzarella

Smulweb imageSmulweb

Een ware klassieker: de Caprese salade met sappige tomaat, smeuïge mozzarella en pittige rucola. Echte smaakmakers zijn de geroosterde pijnboompitten, verse basilicum en zoete balsamico. Probeer het vanavond nog!

10 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 75 g Rucolacress
  • 8 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Caprese salade met tomaat en mozzarella op tafel.

  1. Verhit een koekenpan en kleur hier de pijnboompitten lichtbruin, zet daarna apart.
  2. Snijd de tomaat in dikke plakken, en snijd de mozzarella in dunne plakjes.
  3. Leg een hoopje rucola op een bord en verdeel de tomaat en mozzarella hier dakpansgewijs over.
  4. Knip of hak de basilicum in stukken en verdeel over de salade. Breng op smaak met zout en peper, en besprenkel met de olijfolie en balsamico.
  5. Garneer met de pijnboompitten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade