Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Kalfsgebraad archiduc op tafel.
- Smelt 2 eetlepels boter in een pan en bak het kalfsgebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout na ongeveer 20 minuten. Dek de pan af en laat op een zacht vuur 40 à 50 minuten verder garen.
- Snijd intussen de champignons in schijfjes. Smelt 1 eetlepel boter in een kookpot en stoof de champignons. Voeg citroensap toe en kruid met peper en zout.
- Haal het gebraad uit de pan en laat 5 minuten afgedekt rusten (in folie) voordat je het snijdt.
- Werk intussen de archiduc-saus af: giet de bouillon en de madera in de pan en schraap de braadresten los. Voeg de champignons toe en daarna de room. Laat inkoken op een hoog vuur.
- Verdeel het vlees in fijne sneetjes en serveer het met de saus apart en kroketjes.