Caribisch gehakt met gele rijst en augurkreepjes

Caribisch gehakt met gele rijst en augurkreepjes

Smulweb imageSmulweb

Caribisch gehakt met gele rijst en augurkreepjes. Het gehakt vergaard intensiteit door de kruiden en het sudderen in de hapjespan. Serveer dit met geurige Surinaamse rijst en knapperige augurkreepjes.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 ml Water
  • 1 tl Peterselie gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Caribisch gehakt met gele rijst en augurkreepjes op tafel.

  1. Verhit de olijfolie en roomboter in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook gedurende 5 minuten.
  2. Voeg het gehakt toe en kruid met zout, peper, gemberpoeder, tijm, cayennepeper en oregano. Als het gehakt verkleurd is, voeg dan de stukjes aubergine en tomatenpuree toe.
  3. Voeg 2-3 kopjes heet water toe en doe de deksel op de hapjespan. Laat het geheel op zacht vuur ruim 30 minuten sudderen. Roer af en toe om.
  4. Kook intussen de Surinaamse rijst en zet water op met 1 tl koenjit. Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  5. Serveer het gehakt-aubergine mengsel met de gekookte rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Rijst