Tonijn op siciliaanse wijze

Tonijn op siciliaanse wijze

Smulweb imageSmulweb

Een maaltijd om van te watertanden. Kruidige tonijnsteak bedekt met pistachenootjes en broodkruim, vergezeld van een gestoofde saus van aubergine, tomaat, olijven en kappertjes en een frisse venkelsalade. Heerlijk Siciliaans genieten bij jou thuis!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Bloedsinaasappel

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Tonijn op siciliaanse wijze op tafel.

  1. Kruid de tonijnsteak met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Wentel de vis door een mengeling van pistachenootjes, broodkruim en oregano. Besprenkel de vis opnieuw met een beetje olijfolie en bak de tonijn vervolgens in een hete pan kort aan elke zijde gedurende 2 à 3 minuten aan. Laat even rusten.
  2. Kook de aubergineblokjes beetgaar in gezouten water.
  3. Stoof de rode ui en de selder aan in een scheutje olijfolie. Voeg twee eetlepels suiker, de kerstomaatjes, de aubergineblokjes, de witte balsamico, de zwarte olijven en de kappertjes toe. Bevochtig met een scheutje water. Breng op smaak met de fijngehakte munt en basilicum en een snuifje zout. Laat de saus een tiental minuutjes pruttelen op een zacht vuurtje.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de tonijnsteak in de oven gedurende een tiental minuutjes om verder te garen.
  5. Snijd de venkelknol in reepjes. Pel de sinaasappels à vif en snijd ze in partjes. Meng de venkel met een eetlepel sesamzaadjes, een scheutje witte balsamico, een snuifje zeezout en de sinaasappelpartjes.
  6. Haal de tonijnsteak uit de oven en snijd in plakjes. Bestrooi ze met grof zout en besprenkel ze met olijfolie.
  7. Serveer de plakjes tonijn samen met de salade van venkel en sinaasappel en de groentensaus.
eet smakelijk