Pastinaakpuree met knoflook en tijm

Pastinaakpuree met knoflook en tijm

Smulweb imageSmulweb

Een zachte en smaakvolle pastinaakpuree aangevuld met knoflook en tijm in combinatie met een heerlijke biefstuk. Ideaal voor een bijzonder etentje thuis of voor kerst. Dit gerecht valt zeker in de smaak!

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Pastinaak
  • 20 g Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Pastinaakpuree met knoflook en tijm op tafel.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Schil de pastinaken en snijd ze in halve plakjes. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Kook de aardappelen met de pastinaak en de knoflook in 15 tot 20 minuten gaar.
  2. Pluk intussen de tijmblaadjes van de steeltjes. Bestrijk de biefstukken met de Becel Original en bestrooi ze met peper naar smaak. Verhit een grillpan tot heel heet en rooster de biefstukken in 3 tot 5 minuten aan beide kanten bruin en naar wens rood of rosé vanbinnen. Laat ze 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  3. Verwarm de melk met de tijm. Giet de aardappelen en de pastinaken af. Stamp ze fijn of knijp ze eventueel door een pureeknijper. Roer de melk, Becel Bakken & Braden en de tijm erdoor en breng de puree op smaak met peper.
  4. Schep de pastinaakpuree op 2 borden en verdeel de rucola erover. Leg de biefstukken erbij en serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden